Bardea Etxaldea, Kiko eta Pablo Fernandes Salinas. San Isidro del Pinar, Nafarroa
Mahatsa: 50% tempranillo, 50 % merlot. Alkohol graduak: 13 %
Mahastiratzea: Mahatsak beren mahastian eskuz biltzea eta hautatzea. Behin Tempranilloa "onduegia" eta Merlot-a oraindik berde samarra dagoenean, uzta orekatu eta zetatsu bat lortzeko biltzen dira. Hartzidura alkoholikoa prentsarekin 40 egunez. Amerikako haritz upeletan ontzea 12 hilabetez eta ondoren 3 hilabetez botilan ontzea. Ardo naturala. Iragazi eta argitu gabe. So2: 10 mg/l baino gutxiago.
Terroir: Lur buztintsu-hareatsuak. 20 eta 27 urte bitarteko mahastiak
Mahastizaintza: Nekazaritza ekologiko eta biodinamikoaren printzipioak gidatuta.
Bardea Etxaldea, Kiko eta Pablo Fernandes Salinas. San Isidro del Pinar, Nafarroa
Glouglou zuria (=ura bezala edaten den ardoa) Bardeako basamortutik datorrena! San Isidro del Pinar-ek klima kontinentala du, uda lehorrekin eta negu nahiko hotzekin. Konplexutasun berarekin adierazten du Katixa, dudarik gabe. Sudurrean: eguzki-muztioa laranja fresko, mertxika zuria, gurin gordina usainekin. Ahoan: almendra hezea, limoi bizia, eukaliptoa, mingostasun ukitu batekin. Basa-ardo freskagarria.
Mahatsa: %100 Garnatxa zuria. Alkohol graduak: 12,5 %
Mahastiratzea: Mahatsak beren mahastian eskuz biltzea eta hautatzea. Bertze laburra eskuzko prentsarekin. Hartzidura 25 egunez altzairu herdoilgaitzezko tangetan eta ondoren 3 hilabetez haritz upeletan ontzea. Ardo naturala. Iragazi edo argitu gabe. So2: 10 mg/l baino gutxiago. .
Terroir: Lur buztintsu-hareatsuak. 20 eta 27 urte bitarteko mahastiak
Mahastizaintza: Nekazaritza ekologiko eta biodinamikoaren printzipioak gidatuta.
Bardea Etxaldea, Kiko eta Pablo Fernandes Salinas. San Isidro del Pinar, Nafarroa
Mugeta trago bat edatea, Bardeetako basamortua igarotzen den udako hodei baten esentzia harrapatzea bezalakoa da. Bere zukuak fruitu kurruskarien sorta uzten du ahosabaian, atmosferan esekita geratzen dena, bere lurraldeetako mundu mineralarekin harremanetan jarri aurretik. Sudurrean: baia bizia, krema delikatua, basa-belarrak. Ahoan: bioleta, nota mineral sakonak, tanino biribilak.
Mahatsa: %80 Tempranillo, %20 Merlot. Alkohol graduak: 13 %
Mahastiratzea: Mahatsak beren mahastian eskuz biltzea eta hautatzea. Behin Tempranilloa "iraganduta" eta Merlot-a oraindik berde samarra dagoenean, uzta orekatu eta zetatsu bat lortzeko biltzen da. Hartzidura alkoholikoa prentsarekin 2 astez. Hormigoizko tangetan ontzea 3 hilabetez eta ondoren altzairu herdoilgaitzezko tangetan ontzea 7 hilabetez. Uda amaieran botilaratua. Ardo naturala. Iragazi edo argitu gabe. So2: 10 mg/l baino gutxiago.
Terroir: Lur buztintsu-hareatsuak. 20 eta 27 urte bitarteko mahastiak
Mahastizaintza: Nekazaritza ekologiko eta biodinamikoaren printzipioak gidatuta.
San isidro del Pinar/ Kaseda / Nafarroa
25 años, creando bosque en tierras secas, trabajando para recuperar la biodiversidad.
¡Salud!